Hitri vodič po pivih

Se kdaj vprašaš kaj pustiš po grlu? Al ti je vseeno, samo da je zeleno ali rdeče, al pa celo kaka piksna iz Lidla za nekaj centov?

Če nisi slednji, klikni sem.

IZBRANA SEZONSKA KAVA

 Arabike – znanega porekla, ročno obrane in bolj prijazne naravi.

IZ LOKALNE MIKROPRAŽARNE

Za uravnotežen okus in karakter kave skrbijo v pražarni sosednjega velemesta.

DNEVNO SVEŽA PRIPRAVA

Naša Jerneja vsak dan 24 ur prej potrpežljivo namaka, filtrira in dodaja svoj magic.

IZBIRAJ MED 3 RAZLIČICAMI

Vsak dan lahko izbiraš med 3 friškimi napitki – nitro cold brew kafe, tonic ali gin tonic.

Zaenkrat še v super omejeni dnevni ponudbi

Probaj preden sfali

Cold brew kafe

Hladen kavni napitek z kremasto peno (tako kot imajo naši pirčki). Fajn osvežilen, ne pregrenek in ne presladek.

Cold brew tonic

Za dodatno osvežitev nitro cold brew kavi dodaj še nežen limonin tonic. Probaj, ne bo ti žal.

Cold brew gin & tonic

Če je po 10. uri zjutraj, po službi ali pa se vsaj že voha vikend … si privošči en cold brew gin & tonic, zapri oči in upaj da ti ga kdo ne sune z mize.

V čem je sploh fora te kave?

Ne skuha se glih v džezvi …

Najbolj znana metoda “cold brew-a” poteka na hitro nekako tako: grobo kavo namočimo v hladno vodo, pustimo namakat 24ur ter jo nato precedimo (filtriramo). Cold brew lahko sicer naredimo tudi po drugih metodah, s kombinacijo vroče vode (pri kateri je boljša ekstrakcija) in ledu (sprotno hlajenje) v filter pripravi (chemex), kjer lahko kavo takoj uporabimo ali pa jo pustimo počivat. Dodamo lahko tudi sirupe in začimbe, ki so odvisne predvsem od kave in okusa. 

Nitro (dušik), ki se npr. uporablja pri stoutih (Guinness) ali pri smetani “na bombico”, daje kavi posebno noto in teksturo – predvsem pa preseneti vizualno, saj spominja na pivo. 

Kava se servira se z ledom, lahko se doda tudi mleko. Predvsem priporočamo rastlinska mleka, ki še kavo dodatno osladkajo .